Cumpărături pentru planetă

 

Te consideri un cumpărător inteligent? Cu atât de multe produse din care să alegi, compari tu preţurile şi calitatea? Te interesează impactul produselor asupra mediului? Trecerea la un stil durabil de viaţă ne impune, în calitate de consumatori, să analizăm nu doar cât consumăm, dar şi ceea ce cumpărăm: Cartea asta este tipărită pe hârtie ecologică? Poate obiectul ăsta să fie reciclat? Ce detergent nu conţine substanţe chimice periculoase?

Pentru ca următoarea ta ieşire la cumpărături să nu se transforme într-o vânătoare de produse ecologice, caută sigla cu floarea – eticheta ecologică a UE. Produsele şi serviciile cu această etichetă îndeplinesc standarde stricte de mediu, de la procesul de producţie până la ambalare şi transport. Acestea sunt mai bune pentru planetă şi pentru sănătatea ta!


Unde poţi găsi eticheta ecologică?

Majoritatea magazinelor mari din Europa au pe rafturi produse cu eticheta ecologică a UE, inclusiv rechizite, haine, produse cosmetice şi dispozitive electronice. Poţi găsi sigla cu floarea şi când călătoreşti – hotelurile responsabile faţă de mediu pot de asemenea primi prestigioasa etichetă ecologică.


Sugestii „verzi” pentru cumpărături

»» Caută produse care au eticheta ecologică a UE.
»» Foloseşte mai puţine ambalaje. Foloseşte punga de cumpărături de mai multe ori. Reciclează.
»» Cumpără doar ceea ce ai nevoie.

 

Sursa: “Agenda Europa”